Budite odgovorni logo

podijelite na društvenim mrežama

Svemir i mladi: dodijelite ime novom Europskom svemirskom sustavu

 

Europska godina mladih nadilazi naš planet! Zamislite što ako biste mogli dati ime najnovijem svemirskom projektu Europske unije čija je svrha omogućiti brzi internet i sigurne komunikacijske usluge u Europi, Africi i šire?

Europska komisija upravo je pokrenula natječaj kojim poziva studente iz zemalja Europske unije i Afričke unije da predlože nazive novom sustavu.

Uz Copernicus program i Galileo satelitski navigacijski sustav, novi sustav će biti treći stup Svemirskog programa Unije koji donosi satelitske podatke i usluge za rješavanje bitnih pitanja današnjice: klimatske promjene, zelena i digitalna tranzicija, sigurnost i otpornost.

Zašto sudjelovati?

U duhu Europske godine mladih 2022., natjecanje je izvrsna prilika za mlade s kreativnim i originalnim idejama da pronađu ime koje će odražavati novu inicijativu i njezine tehnološke inovacije. Prilika da postanete dio europske svemirske avanture!

Pobjednički prijedlog biti će objavljen kasnije ove godine. Sudjelovati se može samostalno ili u timu do 3 sudionika, a prijedlozi se šalju do 31. srpnja. Pobjednik ili pobjednici će biti pozvani na završni događaj Europske godine mladih u Bruxellesu u prosincu 2022.

Sve informacije o natječaju i uvjetima sudjelovanja možete pronaći na službenim stranicama Europske komisije.

 


Podaci preuzeti sa službenih stranica Europske godine mladih.

Fotografija preuzeta sa službenih stranica Europske godine mladih.