Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • podijelite na društvenim mrežama

  Sudjelujte u Europskim danima razvoja

   

  Prijavite se i pratite Europske dane razvoja (European Development Days – EDD) u Bruxellesu i online od 21. do 22. lipnja 2022.

  U duhu Europske godine mladih 2022., program Mladih lidera (Young Leaders programme) osigurati će uključivanje mladih u politike EU-a kroz rasprave o kreiranju politika. 11 mladih iz Young Leaders programa sudjelovati će u Europskim danima razvoja gdje će utjecati na donošenje odluka dijeleći svoja stajališta i iskustva s predsjednicima država ili vlada, aktivistima za ljudska prava, poslovnim i industrijskim čelnicima, kreatorima politika, poduzetnicima, predstavnicima nevladinih organizacija i akademicima tijekom panela.

  Ovogodišnji EDD na temu ˝Global Gateway: izgradnja održivih partnerstva za povezani svijet˝ bit će domaćin 90+ sesija, 90+ projekata i brojnih posebnih događaja. Svaki Mladi lider je stručnjak za jednu od 11 EDD tema koje istražuju pet tema Global Gateway-a:

  • Digitalno,
  • Klima i energija,
  • Prijevoz,
  • Zdravlje,
  • Obrazovanje i istraživanje.

  Povjerenica Europske komisije za međunarodnu suradnju i razvoj Jutta Urpilainen izjavila je:

  ˝U ovoj Europskoj godini mladih, radujem se susretu s Mladim liderima koji će nam se pridružiti na Europskim danima razvoja 2022. Svake godine ovaj program osigurava značajno sudjelovanje mladih u raspravi na visokoj razini koja oblikuje naše politike. Ove godine Mladi lideri doprinijeti će daljnjem obogaćivanju strategije Global Gateway, europske zelene, pametne i uključive pozitivne ponude partnerskim zemljama za održiva ulaganja. Potrebni su nam mladi ljudi koji će nam pomoći oblikovati naša globalna nastojanja za čvršćim partnerstvom: oni su kreatori promjena u svijetu.˝

   

  Zainteresirani?

  Vrijeme: 21. i 22. lipnja 2022.

  Mjesto: Bruxelles (Belgija) i online

  Za detalje i registraciju posjetite službene stranice EDD-a.

   


  Podaci preuzeti sa službenih stranica Europske godine mladih.

  Fotografija preuzeta sa službenih stranica Europske godine mladih.