Budite odgovorni logo

podijelite na društvenim mrežama

Sudjelovanje u jezičnoj razmjeni

 

Jezična razmjena ili tandem besplatna je prilika za naučiti novi strani jezik ili poboljšati svoju razinu znanja. Jezična razmjena zapravo izgleda tako da ako vi govorite njemački, a želite usavršiti svoj talijanski, trebate naći nekoga iz Italije tko uči njemački i pola vremena provesti pričajući na talijanskom, a drugu polovicu na njemačkom. Vaš jezični partner može biti čak i učitelj koji je izvorni govornik jezika.

Razmjenu možete naći putem Facebooka ako u tražilicu upišete „tandem“ ili „jezična razmjena“ te grad u kojem se nalazite kako biste saznali kada i gdje se održavaju razmjene u vašoj blizini. Najčešće će to biti mjesto poput kafića i slično. Uz to što možete zaista puno naučiti i podijeliti svoje znanje s drugima, ovo iskustvo vas može obogatiti za novo prijateljstvo.

Postoje i platforme za jezičnu razmjenu putem interneta te su neke od njih  ItalkiOpen Language Exchange i Speaky.

Znanje jezika izuzetno je korisno i može poslužiti kao kompetitivna prednost pred drugim kandidatima na tržištu rada. Poznavati jezik i kulturu nekog naroda naročita je prednost i kvaliteta koju vam nitko ne može osporiti niti oduzeti, zato je najbolje cijeli svoj život raditi na sebi i razvijati se u tom pogledu od malih nogu.

 

Podaci preuzeti s Europski portal za mlade