Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • podijelite na društvenim mrežama

  Oblikuj Split po svom guštu! Split grad za mlade organizira prvi Split Shapers Day

   

  Inicijativa Split grad za mlade organizira prvi Split Shapers Day, koji će se održati 7. studenoga u Razredu, u Domu mladih. Riječ je o natjecanju mladih, srednjoškolaca i studenata koji će imati priliku predstaviti svoje ideje kako bi doprinijeli oblikovanju i unapređenju života mladih u Splitu.

  – Natjecanje se održava u jednom danu, ali u dva kruga. U prvom krugu će prijavljeni ukratko predstaviti svoju ideju, koju će potom u drugom krugu razraditi kroz grupnu diskusiju i prezentirati finalno rješenje pred stručnim žirijem. Osim pojedinaca s idejom, sudjelovati mogu i pojedinci koji nemaju svoju ideju, ali su spremni podržati i priključiti se kolegama čija ideja im se dopada – kazao je Stjepan Mišić, brand ambasador inicijative Split grad za mlade.

  Najmanje jednu ideju po odabiru žirija mentorski i financijski podržat će Info zona, s iznosom do pet tisuća kuna kako bi odabrani tim ideju proveo u djelo. Područja u kojima će natjecatelji prijavljivati ideje su promet, ekologija, stambeno pitanje, karijere, slobodno vrijeme i ostalo.

  – Pokrenuli smo ovaj projekt inspirirani dosadašnjim sudjelovanjem mladih u aktivnostima inicijative Split grad za mlade i njihovim prijedlozima. Ovo je prilika za razradu ideja i povezivanje mladih koji dijele slične interese i stavove. Osim novih ideja, u kreativnoj atmosferi sigurno će nastati i neke nove suradnje, zato pozivam sve mlade, srednjoškolce i studente da se prijave i da pokažu kako Split može postati još bolji grad za mlade – kazao je Goran Biličić, koordinator inicijative Split grad za mlade.

  Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti putem poveznice gradzamlade.hr, a rok za prijavu je do 31. listopada u 23:59. Više informacija dostupno je i na službenim Facebook (facebook.com/splitgradzamlade), Instagram (instagram.com/split_grad_za_mlade) i TikTok (tiktok.com/@split_grad_za_mlade) stranicama inicijative Split grad za mlade.

  Split Shapers Day održava se u sklopu obilježavanja Europske godine mladih, a podržavaju ga Info zona i Multimedijalni kulturni centar Split.