Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • podijelite na društvenim mrežama

  Simulacija lokalnih izbora za mlade

  23. i 24. travnja 2022. godine u dva dana aktivnosti održat će se simulacija izbora za mlade za lokalnog gradonačelnika/gradonačelnicu u prostorima Zagrebačkog inovacijskog centra- dvorana Akcelerator.

  Simulacija lokalnih izbora namijenjena je prvenstveno mladim srednjoškolcima, 3. i 4. razreda iz Novog Zagreba, na kojima je idejno zamišljeno da nam pomažu studenti s političkih znanosti i sociologije. Studenti će mladima približiti teme iz politike i aktivizma, kako bi se mladi mogli adekvatno pripremiti za simulaciju izbora. Krajnji cilj aktivnosti je da se mladi osnaže da postanu aktivni građani koji će u narednim godinama imati prvi put priliku izaći na glasovanje.
  Također, studenti bi na ovaj način stekli iskustvo rada u organizaciji civilnog društva, postali aktivniji, a po završetku projekta bi ostvarili mogućnost dobivanja preporuke i certifikata.
  Ideju podržava prof. Berto Šalaj s političkih znanosti, a u samu organizaciju će se uključiti odbor za mlade MO NZ zapad, Mreža mladih Hrvatske te profesorice politike i gospodarstva i sociologije iz srednjih škola u NZ.

  Prijaviti se možeš putem obrasca do 10. travnja i postati dio tima lokalnih promjena u Novom Zagrebu.

   

  Fotografija preuzeta sa službene stranice Europske godine mladih

  Podaci preuzeti s Krugovi.hr