Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • Rosie Kugli: “Sretan vam Međunarodni dan mladih!”

  podijelite na društvenim mrežama

  Sretan vam Međunarodni dan mladih! ❤️


  Vi ste naša budućnost. Kičma društva, nositelj promjena i novih uzleta. Zato se moje knjige često kao primarnoj publici obraćaju baš vama. Velik dio svog književnog opusa posvetila sam problematici mladih ljudi, vašeg odrastanja, potrage za identitetom, integracije u društvo…
  Privukla me vaša iskrenost i želja da otvoreno govorite o problemima. Mi odrasli često prešućujemo svoje probleme i potiskujemo osjećaje jer stalno negdje žurimo i metemo probleme pod tepih, čekajući da se oni nekako misteriozno riješe. Usuđujem se primijetiti da ste vi mnogo nestrpljiviji, što je kod problema bolje – prije ih želite riješiti. Osim toga, vi ne trpite licemjerje – cijenite kad se stavimo u vaše cipele i tražimo vaše mišljenje. Time
  pokazujemo da nam je stalo do vas. A stalo nam je, vjerujte.
  Možda se ne znamo približiti, ponekad nismo sigurni kako komunicirati. Knjiga je vrlo suptilan način da vam se približimo – i tu sam u prednosti.
  Priznajem, nije lako. Uz sve one hormonalne “bure i oluje”, ludi tempo života, često i manjak kvalitetne komunikacije u obitelji, neostvarene želje i snove, nametnute imperative ljepote, statusne simbole, hedonizam bez pokrića, pokušaje da se uklopite u društvo, da budete prihvaćeni često hodate po tankom rubu između želja, mogućnosti, stvarnosti.
  A stvarnost je, najblaže rečeno, zbunjujuća.
  Živimo u vremenu pandemije koja vam je potpuno razorila rutinu i život kakvog ste živjeli i poznavali. Mnoge je bacila u tjeskobna raspoloženja jer vaša je budućnost na čekanju. Kako će se sve ovo završiti, hoće li jesen donijeti nove mjere, nova zaključavanja? Pitanja ima, ali premalo odgovora.
  No unatoč svemu ostaje činjenica da svijet ostaje na vama. Vi ste naša budućnost. Vi ćete nastaviti gdje smo mi stali, pokrpati neke naše nedostatke, napraviti ono što mi nismo. Želim da budete veći borci, uspješniji radnici, bolji ljudi i sačuvate mladost duha. Želim da nikad ne klonete duhom i zapamtite- sreću možemo postići i unatoč nemirnom moru kojim plovimo.