Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • podijelite na društvenim mrežama

  Raspisan natječaj za Nacionalni program stipendiranja L’Oreal-UNESCO „Za žene u znanosti“ 2022.

   

  Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija i L’Oreal Adria, uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Rektorskog zbora Republike Hrvatske, već šesnaestu godinu objavljuju natječaj za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“.  Četiri hrvatske znanstvenice bit će nagrađene stipendijama u vrijednosti 5.000 € (u kunskoj protuvrijednosti).

  Natječaj je otvoren od 8. studenoga do 8. prosinca 2021. godine, a prijaviti se mogu sve znanstvenice na posljednjoj godini doktorskog studija koje su mlađe od 35 godina, čiji je istraživački rad prijavljen u znanstvenim institucijama Republike Hrvatske.

  Za stipendiju Nacionalnog programa stipendiranja L’Oreal-UNESCO „Za žene u znanosti“ 2022. mogu se prijaviti znanstvenice koje:

  • su polaznice doktorskog studija iz područja prirodnih znanosti, medicine i zdravstva, biotehničkih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja prirodnih znanosti,
  • su u posljednjoj godini izrade doktorske disertacije koju provode na znanstvenim institucijama u Republici Hrvatskoj,
  • nisu starije od 35 godina na dan zatvaranja natječaja (8. prosinca 2021. godine),
  • se do sada nisu prijavljivale za Nacionalni program stipendiranja L’Oreal-UNESCO „Za žene u znanosti“,
  • imaju hrvatsko državljanstvo te prebivalište u Republici Hrvatskoj.

  O dobitnicama stipendija među prijavljenim kandidatkinjama odlučuje Izborno povjerenstvo programa „Za žene u znanosti“ sastavljeno od uglednih hrvatskih znanstvenika na čelu s akademikom Zvonkom Kusićem.

   

  Više informacija pronađite OVDJE

  Podaci preuzeti od Ministarstvo kulture i medija