Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • podijelite na društvenim mrežama

  Psihološka potpora – novi projekt studenata

   

  Grupa studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu u suradnji s Hrvatskom akademskom zajednicom Ekonomskog fakulteta radi na novom projektu pod nazivom ˝Psihološka potpora˝.

  Radi se o projektu usmjerenom na destigmatizaciju mentalnih problema s ciljem poticanja razgovora o mentalnom zdravlju i traženju pomoći u slučaju pojave psihičkih tegoba.

  Projekt je prisutan i na društvenim mrežama na kojima progovara o temama poput stresa, anksioznosti i self-care-a. Studenti navode kako oni nisu ni psiholozi ni psihijatri, nisu ovlašteni davati konkretne savjete, ali žele poslužiti kao „listening ear“ ili samo „rame za plakanje“, tj. ponuditi svoje vrijeme i prijateljstvo.

  U sklopu projekta održati će se različite edukativne radionice i predavanja, a prva takva održati će se u subotu, 5. studenoga. Naziv prve radionice je ˝Anksioznost i stres menadžment˝, namijenjenoj prvenstveno studentima, ali i onima koji žele saznati nešto više o temi. Gosti radionice su stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom rada u polju psihologije i psihijatrije. Najavljena prva predavačica je doc. dr. sc. Tanja Jurin, docentica na Katedri za zdravstvenu i kliničku psihologiju na Odsjeku za psihologiju FFZG-a.

  Radionica se održava u dvorani Ekonomskog fakulteta u Zagrebu s početkom u 10 sati, a prijaviti se možete na POVEZNICI.


  Više o projektu možete pratiti na @pp.efzg.