Budite odgovorni logo

podijelite na društvenim mrežama

Pridružite se programu mladih izabranih političara 2022.!

Poziv na podnošenje prijava za sudjelovanje u programu YEP 2022. otvoren je do 8. travnja!

Jeste li političar s mandatom na lokalnoj ili regionalnoj razini u EU-u rođeni nakon 1. siječnja 1982.? Jeste li spremni umrežiti se, razmjenjivati najbolje prakse, dobiti informacije o zakonodavstvu EU-a i mogućnostima financiranja EU-a, pridonijeti radu Europskog odbora regija te se sastajati i raspravljati s članovima OR-a i drugim lokalnim, regionalnim i europskim političarima?

Onda se ne ustručavajte prijaviti za sudjelovanje u mreži mladih izabranih političara (YEP)! Ovo je prilika za daljnju razmjenu i uključivanje vaših tema i politika od interesa. Osim toga, imat ćete priliku sudjelovati u raznim komunikacijskim aktivnostima povezanima s programom.

Programom YEP 2022. pridonijet će se Europskoj godini mladih, a strukturiran je na tri teme:

Približavanje Europe građanima kako bismo vam pomogli da izgradite mostove između vašeg grada i regije i EU-a pružit će vam inspiraciju za poticanje demokracije i omogućiti vam da pronađete načine uključivanja mladih u demokratsku raspravu i lokalni život.

Izgradnja otpornih zajednica – kako bi vam se pružio bolji uvid u europski zeleni plan, kako bi se nadahnuli projekti kolega mladih političara, članova OR-a i drugih političara.

Kohezija kao temeljna vrijednost: naučiti o financiranju lokalnih i regionalnih vlasti, razumjeti kako kohezijska politika može pomoći u oporavku od krize uzrokovane COVID-om 19 i razvoju vašeg grada i regije te podijeliti najbolje prakse s drugim mladim političarima i političarima.

Program će trajati do proljeća 2023., a aktivnosti će se planirati tijekom cijele godine.

Više informacija o kriterijima odabira, načinu prijave i popisu aktivnosti potražite na web-mjestu ovdje. Ako ste zainteresirani, ne ustručavajte se prijaviti, kao i slijediti #YoungLocalLeaders.

 Fotografija preuzeta sa službene stranice Europske godine mladih

Podaci preuzeti sa službene stranice Europske godine mladih