Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • podijelite na društvenim mrežama

  Pridružite se događaju Europa kroz leće svojih mladih građana!

   

  Što je Europa? Što bi Europa trebala biti? Mnogo različitih odgovora i mišljenja proizlazi iz ovih pitanja i želimo ih sve čuti!

  Uoči 72. obljetnice Schumanove deklaracije (9. svibnja 1950.), Kuća europske povijesti i profesor Timothy Garton Ash istražuju kako mladi u Europi gledaju na svoj kontinent.

  Događaj će se održati 7. i 8. svibnja i dio je serijala ˝Kroz leće…˝ u organizaciji Kuće europske povijesti kroz koji sudionici istražuju različite teme povezane s poviješću kontinenta.

  7. svibnja – Europske priče

  Putem video intervjua, prikazivati će se rezultati istraživačkog projekta Europske priče koji se sastojao od četiri kruga ispitivanja Europljana o formativnim, najboljim i najgorim europskim trenutcima.

  Događaj je u potpunosti besplatan i trajat će od 10 do 18 sati. Svi posjetitelji su dobrodošli!

  8. svibnja – Panel debate i okrugli stol

  Profesor Garton Ash i šest mladih europskih akademika razgovarati će o društvenim i demokratskim procesima i pojavama u suvremenoj Europi.

  Želite li sudjelovati možete se pridružiti osobno u Kući europske povijesti ili online na YouTube kanalu Kuće europske povijesti. Događaj počinje u 11 sati te se potrebno prijaviti za sudjelovanje.

  Više informacije pronađite OVDJE.

   


  Podaci preuzeti sa službenih stranica Europske godine mladih.

  Fotografija preuzeta sa službenih stranica Europske godine mladih.