Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • podijelite na društvenim mrežama

  Prednosti i nedostatci rada preko Student Servisa

   

  Mnogi studenti se često odlučuju za rad preko Student Servisa. Osim dodatnog džeparca, studentski poslovi su izvrsna prilika za stjecanje različitih iskustava i novih poznanstava. Također, studentski posao će vas natjerati na bolju i efikasniju organizaciju vremena.

   

  Izvor: Pixabay

  Prvo pitanje koje se postavlja jest isplatili se uopće raditi tijekom studiranja i koje su prednosti i nedostatci rada preko studentskog ugovora.

  Jedna od prednosti rada tijekom studija je svakako stjecanje iskustva koje je uvijek veliki plus kod poslodavaca koji pregledavaju vaš životopis. Međutim, teško je pronaći studentski posao koji ima veze s vašim studijem. Najčešći poslovi koje rade studenti su poslovi promocije, rad u trgovinama ili na inventurama, poslovi čišćenja i fizički poslovi. Svakako poslodavci cijene i ove poslove, ali im neće puno značiti to iskustvo ako nema veze s vašom strukom.

  Stvaranje mreže kontakata najveća je prednost studentskog posla. Čak i kada studentski posao nema veze s vašom strukom, svako novo poznanstvo sigurno će vam dobro doći. Naravno, podrazumijeva se da ostavljate odličan dojam, budete komunikativni i trudite se oko posla koji obavljate.

  Svakako treba obratiti pozornost na to da studentski posao nikad ne bi trebao utjecati na studiranje. Postoje periodi kada studenti imaju više vremena i mogu ga iskoristiti za rad, ali postoji i vrijeme fakultetskih obveza, ispita i kolokvija.  Izostanci zbog posla postanu sve češći, osjećaj krivnje zbog zapostavljanja fakulteta raste, a sve se to odražava kroz rezultate i ocjene i na kraju manjak motivacije i interesa za fakultet.

  Užurbana rutina, mnoge ljude natjera na multi tasking, pa je rad uz studiranje idealna prilika uvježbavanje ove vještine. Iako bi fakultet trebao biti prioritet i idealno bi bilo kada ne biste svoje vještine brusili na poslovima koji nisu povezani s vašim studijem, upravo taj pritisak potiče na bolju i efikasniju organizaciju vremena po pitanju usklađivanja fakultetskih obveza i posla.

  I naravno, novac je većinom najveći razlog zbog kojeg se studenti odlučuju raditi. Vrlo brzo ćete naučiti raspolagati vlastitim novcem i moći ćete si priuštiti ono što želite. Čak i ako imate dovoljno novca, drugačiji je osjećaj kada trošite novac koji ste sami zaradili, a kada trošite ono što vam pošalju roditelji.