Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • podijelite na društvenim mrežama

  Poziv: postani stažist Europske komisije!

   

  Otvorene su prijave za stažiranje u Europskoj komisiji s početkom u ožujku 2023. godine. Ovo je iznimna prilika za stjecanjem praktičnog iskustva zahvaljujući plaćenom administrativnom ili prevoditeljskom stažiranju u bilo kojoj službi ili agenciji Europske komisije.

   

  Prijaviti se mogu građani Europske unije koji imaju završen prvi stupanj visokog obrazovanja (sveučilišno obrazovanje) i vrlo dobro znanje dvaju službenih jezika EU-a, od kojih jedan mora biti engleski, francuski ili njemački. Uz to, ne smiju imati prethodno odrađeno stažiranje u instituciji ili tijelu Europske unije ili radno iskustvo dulje od 6 tjedana u nijednoj europskoj instituciji, tijelu, izvršnoj agenciji ili delegaciji EU-a ni u uredu zastupnika u Europskom parlamentu.

   

  Prijave su otvorene do 31. kolovoza 2022. u 12:00 sati, CEST. Potrebno je napraviti korisnički račun u sustavu EU Login te ispuniti i podnijeti obrazac. Nakon isteka roka, izdvaja se 3000 podnositelja prijava s najvećim brojem bodova koji ulaze u Virtualnu plavu knjigu (Virtual Blue Book – VBB). Virtualna plava knjiga je baza podataka iz koje službe i agencije Europske komisije potražuju kandidate koji će najbolje odgovarati njihovim potrebama.

   

  Više informacija o prijavi i mogućnostima stažiranja pročitajte u članku.

   


  Podaci preuzeti sa službenih stranica Europske godine mladih.