Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • podijelite na društvenim mrežama

  Poziv na podnošenje prijedloga za program Europske snage solidarnosti za 2022. godinu

   

  Europska Komisija je objavila Poziv na podnošenje prijedloga za program Europske snage solidarnosti za 2022. godinu. Poziv mladima pruža mogućnost za sudjelovanje u inspirativnim i osnažujućim projektima koji promiču solidarnost na terenu. Sudjelovanjem u Europskim snagama solidarnosti mladima će se pružiti prilika da se uključe u akcije solidarnosti u prioritetnim područjima kao što su borba protiv klimatskih promjena i zelena tranzicija, digitalna transformacija, društveno uključivanje, zaštita europske kulturne baštine te promicanje zdravog stila života.

  Po prvi put poziv Europskih snaga solidarnosti 2022. uključuje i Europsko volontersko tijelo za humanitarnu pomoć. Rokovi za pozive su između 23. veljače i 4. listopada 2022., ovisno o vrsti aktivnosti.

  Tijekom 2022. Europske snage solidarnosti snažno će poduprijeti i Europsku godinu mladih.

  U okviru Europske godine mladih nastojat će se postići povezanost s drugim programima Unije za mlade u okviru različitih politika, kao što su programi ruralnog razvoja namijenjeni mladim poljoprivrednicima, programi za istraživanja i inovacije, mjere kohezijske politike i mjere za borbu protiv klimatskih promjena, uključujući programe EU-a međunarodnog utjecaja ili transnacionalnog karaktera.

  Više informacija možete pronaći na poveznici

   

  Podaci preuzeti s Europske Snage Solidarnosti