Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • podijelite na društvenim mrežama

  Pogledajte Be Europe show!

   

  Što znači biti Europljanin 2022.? Saznajte što mladi misle u emisiji Be Europe!

  Ove je godine u povodu Europske godine mladih Eurodesk razvio emisiju Be Europe kako bi usmjerio pozornost na mlade koji žive u Europi kako bi razumjeli „što znači biti mladi Europljanin 2022. godine”.

  S 14 epizoda i 15 mladih iz različitih europskih zemalja, serija je dostupna na Twitchu, YouTubeu i Spotifyu. Cilj je intervjuirati i istražiti kako mladi doživljavaju europski identitet i kako iskorištavaju prilike za mobilnost koje su im namijenjene, a odnose se na njihovo sudjelovanje u europskim programima (bespovratna sredstva, projekti u inozemstvu, inicijative za sudjelovanje mladih itd.).

  Ali ima ih još više! Izložba je usmjerena i na mišljenja mladih i bavi se, među ostalim, aktualnim vrućim temama kao što su održivost, mentalno zdravlje, uključenost.

  Prva epizoda bila je 28. veljače 2022. godine, a prva zemlja koja je sudjelovala bila je Litva! Paulius Serapinas bio je mlada osoba intervjuirana u epizodi i govorio je o sudjelovanju mladih i drogama, duhanu, alkoholu i smanjenju štete.

  Želite li čuti njegovo iskustvo i savjete te savjete za sve mlade Europljane? Spremni ste znati što znači biti Europljanin za Litavce? Ne čekajte više već oslušajte podcast ovdje !

   


  Fotografija preuzeta sa službene stranice Europske godine mladih.

  Podaci preuzeti sa službene stranice Europske godine mladih.