Budite odgovorni logo

podijelite na društvenim mrežama

Pogledajte Be Europe show!

Što znači biti Europljanin 2022.? Saznajte što mladi misle u emisiji Be Europe!

Ove je godine u povodu Europske godine mladih Eurodesk razvio emisiju Be Europe kako bi usmjerio pozornost na mlade koji žive u Europi kako bi razumjeli „što znači biti mladi Europljanin 2022. godine”.

S 14 epizoda i 15 mladih iz različitih europskih zemalja, serija je dostupna na Twitchu, YouTubeu i Spotifyu. Cilj je intervjuirati i istražiti kako mladi doživljavaju europski identitet i kako iskorištavaju prilike za mobilnost koje su im namijenjene, a odnose se na njihovo sudjelovanje u europskim programima (bespovratna sredstva, projekti u inozemstvu, inicijative za sudjelovanje mladih itd.).

Ali ima ih još više! Izložba je usmjerena i na mišljenja mladih i bavi se, među ostalim, aktualnim vrućim temama kao što su održivost, mentalno zdravlje, uključenost.

Prva epizoda bila je 28. veljače 2022. godine, a prva zemlja koja je sudjelovala bila je Litva! Paulius Serapinas bio je mlada osoba intervjuirana u epizodi i govorio je o sudjelovanju mladih i drogama, duhanu, alkoholu i smanjenju štete.

Želite li čuti njegovo iskustvo i savjete te savjete za sve mlade Europljane? Spremni ste znati što znači biti Europljanin za Litavce? Ne čekajte više već oslušajte podcast ovdje!

Fotografija preuzeta sa službene stranice  Europske godine mladih

Podaci preuzeti sa službene stranice Europske godine mladih