Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • podijelite na društvenim mrežama

  Otvorenje murala o Europskim snagama solidarnosti u okviru Europske godine mladih

   

  U Zagrebu je službeno otvoren mural koji ilustrira vrijednosti i mogućnosti programa Europske snage solidarnosti.

  Mural posvećen programu Europskih snaga solidarnosti još jedan je u nizu projekata kojim su mladi proslavili Europsku godinu mladih, a izrađen je u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU u suradnji sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade.

  Otvaranje murala u naselju Voltinom održalo se 29. lipnja 2022. godine s početkom u 10 sati u Hanamanovoj ulici br. 16 u Zagrebu. Otvorenje je započelo pozdravnim govorom državne tajnice Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željke Josić, pomoćnika pročelnice Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade Milana Pavelića te ravnateljice Agencije za mobilnost i programe EU Antonije Gladović.

  ˝Dragi mladi, znanje koje vi već posjedujete, znanja koje ćete tek usvojiti, međusobna razmjena mišljenja i vizija, edukacije, prakse ili radna iskustva koja ćete steći i u nekoj drugoj članici Europske unije, mogu i trebaju učiniti život i perspektivu u našoj Hrvatskoj poželjnijom. Brzina kojom vi mladi učite te stječete iskustvo i vještine čini vas vrlo spremnima za suočavanje sa svim postojećim i nadolazećim izazovima. To je ono što predstavlja jednu bolju budućnost i što treba u konačnici biti prepoznato od strane nas donositelja odluka i kreatora politika˝, rekla je državna tajnica Željka Josić.

  Cilj murala je aktualizirati volonterstvo i pomaganje ljudima u nepovoljnijem položaju, promovirati solidarnost, ali i uličnu umjetnost kojom mladi sve više izriču svoju kreativnost. Izradu su realizirali zagrebački ulični umjetnici uz odobrenje Grada Zagreba i stanara zgrade čiju fasadu sada krasi mural o Europskim snagama solidarnosti.

   

  OtvaranjeZida-2304
  OtvaranjeZida-2401
  OtvaranjeZida-2446
  OtvaranjeZida-2311
  OtvaranjeZida-2608

  Foto: Marko Lopac