Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • podijelite na društvenim mrežama

  Otvorenje Europskog tjedna sporta u Republici Hrvatskoj 23.-30.9.2021.

  Ministarstvo turizma i sporta kao nacionalno koordinacijsko tijelo ove godine sedmi put organizira Europski tjedan sporta. Ovaj projekt Europske komisije održava se istovremeno u svim državama Europske unije u tjednu od 23. do 30. rujna pod sloganom #BeActive. Glavni cilj projekta je promicanje sporta te podizanje svijesti o važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću u svakodnevnom životu.

  Otvorenje Europskog tjedna sporta održalo se danas, 23. rujna, na Europskom trgu u Zagrebu čime je trg postao malo sportsko središte gdje se promovirao zdrav život i tjelesna aktivnost.

  Uz srdačne pozdrave i dobrodošlicu, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac poručila je kako “često svi zaboravljamo ono što nam je najvažnije u našem životu, a to je zdravlje. Upravo najjednostavniji i najljepši način kako možemo brinuti o zdravlju jest kroz tjelesnu aktivnost” dodaviši da je “Europski tjedan sporta tjedan u kojem nastojimo približiti djeci, roditeljima, djedovima i bakama da se što više bave sportskom aktivnošću.”

  U sklopu ovogodišnjeg Europskog tjedna sporta organizirano je više od 160 aktivnosti diljem Hrvatske. Sport nije važan samo zbog dobre forme, on nas uči mnogim vrijednostima poput toga što je to timski duh, rad, poštenje, zalaganje.

  Ostanimo zdravi, budimo aktivni!

  Uredništvo portala Mladihr.hr

   

  IMG-9329
  IMG-9296
  IMG-9305
  IMG-9320
  IMG-9372