Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • podijelite na društvenim mrežama

  Odabrani su dobitnici nagrada “Hrvatska očima mladih” 

  Fotografiranjem dragog mjesta u svom okruženju, koje ima posebno značenje  natjecatelji – učenici i studenti, ušli su u izbor za dodjelu nagrade “Hrvatska očima mladih”. 

  Prva nagrada, Viktorija Milec

  Dobitnica prve nagrade za fotografiju “Hrvatska očima mladih” je  Viktorija Milec, redovna studentica PMF-a u Zagrebu. Njena fotografija je uspomena na, drugu u nizu, Memorijalnu utrku “Matija Milec” održanu 2019. GodineNa utrci se u prve dvije godine okupilo više od 1000 trkača iz općine i okolice u spomen na Matiju. Matija je mnoge motivirao na bavljenje sportom, a igralište s fotografije postalo je mjesto okupljanja mladih.  

  Druga nagrada, Eva Marković

  Drugu nagradu za fotografiju “Hrvatska očima mladih” osvojila je Eva Marković. Fotografija prikazuje maturalnu večer koja se održala u hotelu u koji su u jednom trenu ušetali tamburaši“Nekoliko prijatelja i ja vidjeli smo priliku te smo s maturalne pobjegli na koncert Like Kolorado u kafić.” Na fotografiji se nalaze koprivnički maturanti i članovi benda Like Kolorado.

  Treća nagrada, Nika Benjak

  Jednu od tri treće nagrade za fotografiju “Hrvatska očima mladih” osvojila je Nika Benjak, redovna studentica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Fotografija prikazuje plesačice na pozornici, 1. lipnja 2019. u nadi da će uskoro ponovno imati javne nastupe koji su zbog epidemioloških mjera bili spriječeni. 

  Treća nagrada, Matija Mihalina

  3. nagradu za fotografiju “Hrvatska očima mladih” osvojio je Matija Mihalina, redovni student Međimurskog veleučilišta u Čakovcu. Fotografija prikazuje “mali krug kojeg čine veliki prijatelji. Uz gitaru i pjesmu svaka briga nestaje, a samo sreća ostaje. Mladost je ta koja stvara uspomene kako bi starost od njih živjela.” 

  Treća nagrada, Dino Salopek

  Dino Salopek također je osvojio treću nagradu “Hrvatska očima mladih” za fotografiju okupljanja mladih na danima otvorenih vrata Cash and Carry, 15. svibnja 2021.