Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • podijelite na društvenim mrežama

  Objavljeno je novo izvješće o rezultatima Erasmus+ projekata!

  Nova studija sažima nalaze iz programa Erasmus+, koji prikazuju uspješne obrazovne pristupe u učenju za održivost okoliša.

  Prema novoj studiji, bilo je na tisuće Erasmus+ projekata koji su usredotočeni na tu temu, a bili su provedeni između 2014. i 2020. godine

  Obrazovanje i treninzi igraju važnu ulogu u pomaganju ljudima da razumiju i poduzmu nešto po pitanju održivosti okoliša. Upravo zbog tog razloga, Europska Komisija podupire akcije koje rade u prema tom cilju.

  Studija sažima glavne nalaze 15 studija slučaja koje su provedene nakon identificiranja napora 120 projekata koji su ocijenjeni kao projekti najbolje prakse. Oni pokazuju kako se transnacionalni timovi okupljaju kako bi istražili ekološke izazove od zajedničkog europskog i globalnog značaja. Izvješće također naglašava kako su prateće aktivnosti u lokalnim zajednicama proizašle iz Erasmus+ projekata, nadahnjujući zajednice malim grupnim akcijama odozdo prema gore prema dugoročnijim promjenama.

  Ako si zainteresiran/a za održivost okoliša i kako sektori obrazovanja i treninga mogu utjecati kako bi odgovorili na hitnu klimatsku situaciju, putem poveznice možeš preuzeti ovo izvanredno izvješće studije.

  Također, ako si želiš vidjeti što još sve Europska Komisija radi na temu obrazovanja i očuvanja okoliša, posjeti i ovu poveznicu.

   

  Podaci preuzeti sa službene stranice  Europske godine mladih