Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • podijelite na društvenim mrežama

  Objavljeni Pozivi za programe: Erasmus+ i ESS 2023.!

   

  Europska komisija objavila je Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ 2023. te Poziv za program Europske snage solidarnosti za 2023. godinu.

   

  ERASMUS+

  Erasmus+ je program Europske unije kojim se podupiru obrazovanje, osposobljavanje, mladi i sport u Europi. Ove godine, program je proslavio 35 godina postojanja. Erasmus+ će nastaviti podupirati mobilnost učenika, studenata i polaznika strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (SOO), polaznika obrazovanja odraslih, mladih koji sudjeluju u programima neformalnog učenja, nastavnog osoblja i drugih odgojno-obrazovnih djelatnika.

  Novost je da, od 2023. godine, program uključuje novu aktivnost za potporu sportskim trenerima, čime će se mogućnosti Erasmus+ programa izravno proširiti na lokalne sportske organizacije i njihovo osoblje.

  Projekti i aktivnosti u okviru Poziva na podnošenje prijedloga za Erasmus+ 2023. doprinosit će ostvarivanju ambicija EU-a u području usavršavanja i prekvalifikacije, a time i prijedlogu da se 2023. proglasi Europskom godinom vještina.

  Sve rokove i detalje poziva možete vidjeti OVDJE.

   

  ESS

  Europske snage solidarnosti su program jačanja solidarnosti u raznim područjima, a financira ih Europska unija. ESS s djelovanjem započinje 2018., a zbog svoje uspješnosti aktivno nastavlja u razdoblju 2021.-2027. te proširuje aktivnosti na pružanje humanitarne pomoći u trećim zemljama.

   

  Putem Poziva mogu se prijaviti aktivnosti:

  — volonterski projekti

  — volonterski timovi u područjima visokog prioriteta

  — projekti solidarnosti

  — oznaka kvalitete za volonterske aktivnosti u području solidarnosti

  — oznaka kvalitete za volontiranje u području humanitarne pomoći

  — volontiranje u okviru Europskog volonterskog tijela za humanitarnu pomoć.

  Sve rokove i detalje poziva možete pronaći OVDJE.

   


  Podaci preuzeti sa službenih stranica Europske komisije i Europskih snaga solidarnosti.