Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • podijelite na društvenim mrežama

  Natječaj European Sustainable Energy Week

  ŠTO?

  Europske nagrade za održivu energiju odaju priznanje izvanrednim pojedincima i projektima za njihove inovacije i napore u energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije. Finaliste bira visoki žiri s užeg popisa najuspješnijih projekata i akcija u godini za čistu, sigurnu i učinkovitu energiju, a o konačnim pobjednicima odlučit će se putem internetskog javnog glasovanja.

  Nagrade će se dodijeliti u četiri kategorije:

  • Inovacija
  • Lokalna energetska akcija
  • Žena u energiji
  • Mladi energetski prvostupnik

   

  KADA I GDJE?

  Poziv za dodjelu nagrada bit će otvoren od srijede, 9. ožujka do četvrtka, 28. travnja. Javno glasovanje bit će otvoreno krajem kolovoza, a konačni pobjednici bit će objavljeni tijekom ceremonije dodjele nagrada 26. rujna.

   

  TKO?

  Svatko u EU-u može podnijeti nedavni projekt – od lokalne inicijative do programa za cijelu industriju – ili profil osobe koja pomaže građanima, industriji i javnom sektoru da rade na postizanju ciljeva EU Green Deal-a.

  Natjecanje za dodjelu nagrada ističe nove načine oblikovanja energetske budućnosti Europe, a kulminirat će ceremonijom dodjele nagrada na Policy Conference.

   

  ZAŠTO?

  Ako pridonosite čistoj, sigurnoj i učinkovitoj energiji, onda je Europski tjedan održive energije za vas. U kontekstu REPowerEU plana za ubrzanje tranzicije prema čistoj energiji i povećanje energetske neovisnosti Europe, to je prilika za susret s dionicima koji promiču energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije, učenje o uspješnim politikama i poticanje inovacija u cilju ispunjavanja energetskih i klimatskih ciljeva EU-a.

   

  OTKRIJTE KATEGORIJE NAGRADA

  UPOZNAJTE DOBITNIKE NAGRADA 2021

   

  EUSEW ove godine postaje zelen i digitalan za europsku energetsku tranziciju. Pogledajte promotivne materijale i iskoristite sadržaj za širenje informacije!

   

  Podaci preuzeti sa službenih stranica European Sustainable Energy Week-a.

  Fotografija preuzeta sa službenih stranica European Sustainable Energy Week-a.