Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • podijelite na društvenim mrežama

  MladiRade.hr – projekt troje maturanata iz Kutine

   

  Projekt Mladirade, zajednički je projekt troje maturanata Srednje škole Tina Ujevića u Kutini kojim se nastoji olakšati zapošljavanje učenika i studenata. Projekt vode Jelena Penjin, Filip Grabovac i Tomo Karaula.

  Ideja za projekt razvila se 2020. godine na radionici UPSHIFT pod pokroviteljstvom UNICEFA koju provodi Hrvatski ured za kreativnost i inovacije u sklopu projekta Za budućnost mladih. Motivacija za prijavu na ovu radionicu bila je želja za odlaskom na trodnevni besplatni izlet u Trakošćan gdje se prvobitno radionica trebala održavati, no zbog epidemiološke situacije, radionica je održana online. Ovo nije spriječilo entuzijastičnu ekipu da kroz zanimljive i interaktivne radionice razvije temelje za svoj projekt. Uspješnim sudjelovanjem na radionici tim odnosi pobjedu te uz mentorstvo i financijsku podršku HUKI-ja započinje razvoj projekta.

  U roku od tri mjeseca, uz pomoć kolega iz domaće IT firme Netgen.io uspješno je razvijena web stranica Mladirade.hr. U četvrtom mjesecu tim ulazi u finale natječaja Pokreni nešto svoje te osvaja 2. mjesta na natjecanjima Ideja godine koje provodi Srednja.hr te Izbrusi ideju koje provodi Informatički klub NET iz Ivanić-grada. Nakon osvojenih priznanja i dodatnim razvojem, u 6. mjesecu 2021. godine na stranici su se mogli pronaći prvi oglasi za posao za srednjoškolce i studente. Tijekom ljeta projekt se razvijao na Business angels impact fund radionicama. Daljnji razvoj projekta popratile su organizacija prezentacije projekta Mladirade polaznicima 6-omjesečnog osposobljavanja za AI programere u AI centru Lipik te ulazak na Algebra LAB inkubator gdje tim trenutno dodatno usavršava svoj projekt.


  Ukoliko želite oglasiti svoj posao na platformi MladiRade javite im se na mail hello@mladirade.hr