Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • podijelite na društvenim mrežama

  Mladi izlažu: Viđenje turizma i značenje doma akademske slikarice Mije Minigo

  U srijedu, 13. travnja, u 19 sati u Klubu Zona otvara se prva u nizu izložbi sedmog ciklusa izložbi autora mlađe generacije Mladi izlažu. Diplomirana slikarica Mia Minigo inspiraciju pronalazi u pejzažima u kojima obrađuje teme turizma i značenja doma, a izložba je otvorena do 10. svibnja.

  – Autorica je završila Školu likovnih umjetnosti u Splitu te je prošle godine diplomirala na Umjetničkoj akademiji u Splitu. U Klubu Zona predstavlja dvije serije radova koje su dio njenog diplomskog rada „Slike pejzaža u doba turizma“. Radovi nastali tehnikom sitotiska, prethodno digitalno obrađenih crteža, prikazuju plaže mjesta Podstrane van turističke sezone, a umjetnica suprotstavlja prirodni krajolik naspram utjecaja urbanizma, društva i turizma – kazala je Tina Vukasović Đaković, kustosica izložbe.

  Druga serija radova sastoji se od intimističnih crteža rapidografom, pointilistički meditativnih i idiličnih prizora ruralne Hercegovine koji autorici omogućavaju svojevrstan bijeg od stvarnosti i svakodnevnice. Istovremeni pokušaj umjetnice da živi u svijetu u kojem vlada turizam, ali i da od njega bježi otvara joj nepovredivi međuprostor za stvaranje umjetnosti.

  U glazbenom programu otvaranja izložbe nastupa DJ Vexi, uz čiji su reggae, dub i dubstep do sada plesali posjetitelji kluba Kocka, Seasplash festivala i Martinske, a ovom prigodom već drugi put vraća se na šperunski trg.

  mladiizlazu_minigo_foto_05
  mladiizlazu_minigo_foto_04
  mladiizlazu_minigo_foto_03
  mladiizlazu_minigo_foto_02
  mladiizlazu_minigo_foto_01