Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • podijelite na društvenim mrežama

  Mladi izlažu: Dina Mlinac boja kavom, hrđom i trninom

  Izložbom „Otisci nasljeđa“ u Klubu Zona (Jerina 6, Split) počinje šesta sezona ciklusa izložbi autora mlađe generacije „Mladi izlažu“. Izložba diplomirane dizajnerice tekstila Dine Mlinac otvorit će se u utorak, 21. rujna, u 19 sati i bit će otvorena do početka listopada. U programu otvaranja nastupit će i mladi saksofonist Ivor Zlodre.

  – Inspiraciju za stvaranje niza unikatnih tekstila Dina je pronašla u životu nona i none te u sjećanjima koja je vežu uz njihovu kuću, druženja i otok Brač. Sa željom da u umjetničkom radu sačuva te uspomene krenula je u istraživanje raznih pristupa tehnologiji izrade tekstila. Koristeći odabrane predmete i tehniku eko printa kreirala je jedinstvene uzorke na tekstilima, a bojala ih je kavom, hrđom i plodovima biljke trnine – objašnjava Tina Vukasović Đaković, kustosica izložbe.

  Dina je diplomski studij na Tekstilno – tehnološkom fakultetu u Zagrebu završila 2020. godine, a godinu dana je putem Erasmus programa studirala i na švedskom University of Boras, smjer Textile Design. Do sada je sudjelovala je na više skupnih izložbi u Zagrebu, a nakon studija se vratila na rodni Brač te živi i stvara u Sutivanu.

  izložba2
  izložba3
  izložba1
  izložba