Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • podijelite na društvenim mrežama

  Mislimo na naše male vjerne prijatelje

  U ovo veselo blagdansko vrijeme ne smijemo zaboraviti na naše kućne ljubimce te nam sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu šalje 5. važnih poruka.

  Prva od tih poruka je poticaj na pomaganje drugima u brizi za kućne ljubimce, a odnosi se na pomaganje vlasnicima koji zbog samoizolacije, primjerice, ne mogu šetati pse. Važno se također podsjetiti da kućni ljubimci nisu igračke ili zgodan poklon, nego treba dobro promisliti pri nabavljanju ljubimca te hoćemo li biti dovoljno spremni posvetiti im vremena koje trebaju.

  Životinje treba i zaštititi od buke pirotehnike koja se u ovo doba godine može očekivati. Sluh pasa puno je osjetljiviji od ljudskog sluha te može proizvesti veliku traumu ili čak zastoj srca kod naših najdražih ljubimaca.

  Važno je i pomoći ne samo našim ljubimcima, no i ostalim životinjama koje će ovu zimu morati provesti u skloništu. Budite otvorenog srca te darujte koju dekicu kako bi nam svima bilo toplo i ove zime.

  Možete pomoći i divljim životinjama, kojima je tijekom zimskih mjeseci teže doći do hrane. Ptičice možete jednostavno nahraniti. Za kraj, iz skloništa Dumovec podsjećaju da, pronađete onemoćalu ili ozlijeđenu divlju životinju, možete nazvati Info centar Dumovec i zatražiti njihovu intervenciju.

   

  Podaci preuzeti s Azil Zagreb