Budite odgovorni logo

podijelite na društvenim mrežama

Javni poziv osnovnim i srednjim školama za videonajave knjiga – učeničke radove (Rok: 1. prosinca 2021.)

Na temelju Zakona o financiranju javnih potreba u kulturi („Narodne novine“, broj 47/90, 27/93 i 38/09), članaka 2., 3., 4. i 5. Pravilnika o izboru i utvrđivanju programa javnih potreba u kulturi („Narodne novine“, broj 55/16) te na temelju usvojenog Akcijskog plana provedbe Nacionalne strategije za poticanje čitanja u 2021. godini Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske objavljuje

JAVNI POZIV OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA
ZA VIDEONAJAVE KNJIGA – UČENIČKE RADOVE

1. U Akcijskom planu Nacionalne strategije poticanja čitanja, usvojene 2017. godine s ciljem doprinosa razvoju kulture čitanja i omogućavanja što većem broju pripadnika hrvatskog društva čitanje sa zadovoljstvom i razumijevanjem, u općem cilju: Razvijati čitalačku pismenost i poticati čitatelja na aktivno i kritičko čitanje, specifičnom cilju: 2.1. Razvoj čitalačke pismenosti djece i mladih, nalazi se i mjera/aktivnost: Objava javnog poziva osnovnim i srednjim školama za izradu videonajave književnog djela po izboru (book trailera).

2. Na Javni poziv mogu se prijaviti isključivo osnovne i srednje škole s videoradovima svojih učenika javno dostupnima putem mrežnih servisa (Vimeo, YouTube i sl.).

Prijavljeni videoradovi mogu predstavljati bilo koju knjigu bilo kojeg autora i smiju trajati najviše 3 minute.

Radovi se prijavljuju u dvije kategorije:

  • Videoradovi učenika osnovnih škola
  • Videoradovi učenika srednjih škola.

3. Škola može poslati neograničen broj videoradova svojih učenika.

Za svaki videorad potrebno je ispuniti posebnu prijavnicu s podatcima o:

  • učeniku – autoru rada
  • autoru i naslovu predstavljene knjige
  • razredu i školi koju učenik polazi.

4. Radovi se prijavljuju elektroničkim putem na adresu e-pošte: videonajavaknjige@min-kulture.hr  dostavljanjem popunjene prijavnice i poveznice na videorad objavljen na javno dostupnom mrežnom servisu (Vimeo, YouTube i sl.) uz dostavljenu lozinku (ako je potrebna) i bez ograničenja mogućnosti pregleda.

Prijave na Javni poziv primaju se do 1. prosinca 2021.

5. Sve u roku pristigle prijave razmotrit će posebno formirano povjerenstvo te odabrati najkvalitetniji videorad koji na najbolji način predstavlja odabranu knjigu i njezinog autora, odnosno promovira čitanje.

Za najbolji videorad koji predstavlja knjigu Ministarstvo kulture i medija nagradit će razred iz kojeg dolazi učenik autor izletom s kulturno-umjetničkim programom u dogovoru sa školom.

Prijavnica

Preuzeto s Ministarstvo kulture i medija