Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • podijelite na društvenim mrežama

  Međunarodni dan studenata!

  17. studenog odabran je kao Međunarodni dan studenata zbog događaja koji su se odvili u Pragu tijekom Drugog svjetskog rata. Dana 17. studenog 1939. nacisti su upali na Sveučilište u Pragu, nakon demonstracija protiv ubijana Jan Opletala, praškog studenta, koji je ubijen par dana prije ovog događaja i protiv okupacije tadašnje Čehoslovačke. Tada su, bez suđenja, smaknuli 9 studenata i profesora, njih 1200 poslali u koncentracijske logore i zatvorili sva češka sveučilišta i fakultete.

  Prvi put je ovaj dan obilježavan 1941. godine u Londonu od strane Međunarodnog studentskog vijeća te se od tada svake godine održava po cijelom svijetu.

  Danas, povodom obilježavanja Međunarodnog dana studenata, možemo svim studentima poželjeti neometan i uspješan napredak u njihovom daljnjem studiranju.

  Danas, povodom obilježavanja Međunarodnog dana studenata, želimo dati do znanja studentima kako nisu sami i da podršku uvijek mogu naći u svojim roditeljima, profesorima, prijateljima, čak i kada to možda i ne vide.

  Danas, povodom obilježavanja Međunarodnog dana studenata, želimo naglasiti kako svi mladi imaju priliku za obrazovanjem i usavršavanjem i nitko im to ne može osporiti.

  Znanje je najveća moć koju čovjek može posjedovati i podijeliti s drugima, ali nitko znanje ne može ukrasti!

  Sretan vam Međunarodni dan studenata!

  Ako imaš studentsko iskustvo koje bi želio podijeliti s nama, posjeti link-  „Zapali iskru“

  Ako ti je neugodno neke stvari reći na glas i trebaš još jednu vrstu podrške mladihr@psiholoska-komora.hr pravi je mail na koji anonimno možeš poslati sve što te muči te dobiti odgovore i savjete stručnih psihologa.

   

  Uredništvo portala Mladihr.hr