Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • Ljeto u Dalmaciji

  podijelite na društvenim mrežama

  Ljeto u Dalmaciji

   

  Jonathan Smith, Dubrovnik, Unsplash

   

  Šibenik

  Croatian Travel Festival, 10. – 13. lipnja

  Croatian Travel Festival održava se od 2012. godine u Šibeniku u organizaciji Hrvatskog kluba putnika. Festival okuplja svjetske putnike, ljubitelje putovanja, a cilj mu je približiti čaroliju putovanja svima te predstaviti raznorazne načine na koje se može putovati.

  Supertoon, 19. – 23. srpanj

  Supertoon je međunarodni Festival Animacije posvećen sustavnom praćenju domaće i svjetske produkcije kratkog filma kroz brojne natjecateljske i popratne programe.Tijekom festivala na različitim gradskim lokacijama prikazuju se odabrani kratkometražni animirani filmovi te niz natjecateljskih i popratnih programa

  Šibenski plesni festival, 20. – 21. srpanj

  Šibenski plesni festival jedini je festival koji u svom sadržaju nudi plesnu edukaciju za mlade plesače, odmor i cjelovečenji scenski program za sve ljubitelje plesne umjetnosti, građane Šibenika i mnogobrojne goste.Organizator ovog festivala je Plesna udruga Sjene u suradnji s Gradom Šibenikom i TZ grada Šibenika. Ansambl Kelkope iz Zagreba organizira i vodi jutarnji dio manifestacije, seminar pod nazivom “Kelkope plesno ljeto”.

  Light is life, 28. i 29. kolovoz

  Šibenik je 28. kolovoza 1895. godine postao prvi grad na svijetu s uličnom rasvjetom naizmjeničnom strujom. Posljednjih godina Šibenik je proslavio ovu važnu obljetnicu svjetlosnom emisijom ‘Light is Life’ koja uvijek privlači veliki broj posjetitelja.

  Više o događanjima pronađite na internetskim stranicama Turističke zajednice grada Šibenika.

  Split

  STup! 2021 – INTERNATIONAL STUDENT STARTUP COMPETITION, 18. i 19. lipanj

  STUP! pruža podršku studentskim start up projektima  i omogućuje mladim poduzetnicima da predstave svoje projekte na globalnoj start up sceni u Splitu. STUP! okuplja lokalne i međunarodne start up – ove, poduzetnike, tvrtke, predstavnike akceleratora i inkubatora te investitore iz regije i šire. 

  SPLITSKI FESTIVAL – 61. FESTIVAL ZABAVNE GLAZBE SPLIT , 8. – 10. srpanj

  Ove godine će se po prvi puta festivalsko ozračje raširiti izvan okvira Prokurativa (tri dana od 8. do 10.7.2021.) gdje se tradicionalno održava desetljećima. Uključit će se i druge dijelove gradske jezgre – Riva (9 dana od 3.7. do 11.7.), te Peristil (7.7.), a sama manifestacija razvit će se na cijeli festivalski tjedan uoči samog festivala s bogatim sadržajem za sve građane, turiste i goste grada Splita. Na taj način želi se dati nova dimenzija Splitskom festivalu koji će postati centralna manifestacija grada u srpnju.

  Više informacija o događanjima u Splitu tijekom ljetnih mjeseci pronađite na linku.

  Dubrovnik

  Hans Jurgen Weinhardt, Unsplash

  Dubrovačke ljetne igre, 10. srpanj – 25. kolovoz

  Dubrovačke ljetne igre i ove će godine okupiti ponajbolje dramske, glazbene, baletne, folklorne, likovne i filmske umjetnike iz cijelog svijeta. Zasnovane na bogatoj i živoj baštini grada Dubrovnika, Igre 72. godinu za redom u razdoblju od 10. srpnja do 25. kolovoza postaju sjecište hrvatskog i svjetskog duha i kulture.

  Sve korisne informacije i zanimljivosti pronađite na linku.

  Tisno, Murter

  Outlook Festival, 29.srpanj – 2. kolovoz

  Outlook Festival najveći je europski festival bass glazbe i sound system kulture. Na Outlooku i njegovim brojnim pozornicama nastupi i više od 300 izvođača duba, reggaea, hip-hopa, drum ‘n’ bassa, garagea, housea i srodnih glazbenih žanrova. Okupe se tu ponajbolji svjetski izvođači, DJ-evi i producenti ovih vrsta glazbe. Tijekom festivala isplovi i četrdesetak brodova sa sjajnim lineupom i soundsystemima. Zabave na brodovima na festivalu stekle su već gotovo kultni status – što ne čudi jer posjetitelji uživaju u jedinstvenoj atmosferi.

  Dimensions festival, 2. – 6. rujan

  Dimensions festival redovito dovodi neka od najvećih imena svjetske elektronske glazbe. Posjetitelji ovog spektakularnog festivala uživaju u nastupima više stotina izvođača, na niz dnevnih i noćnih pozornica, u zabavama na brodovima i kamp uz plažu. Izvođači na festivalu predstavljaju najbolje od house, techno, jazz, funk, soul, drum and bass, psych i pop glazbe.

  Više o događanjima pronađite na linku.

  Zadar

  Noć punog miseca, 22. – 24. srpnja 

  Tradicionalni festival kulture, hrane i običaja Zadra i okolice. To je festival koji nas na trenutak vraća u daleku prošlost i podsjeća na običaje i način tadašnjeg života.

  Blue Rally Europe, 23. – 24. srpanj

  Iz dvostruke strasti prema avanturističkim putovanjima i prema Renaultu 4L, ovaj je Raid dizajniran s ciljem kombinacije uživanja u 4L putovanjima, otkrivanju neobičnih odredišta i avanture koju tražite. Pripremite se za putovanje od 7000 kilometara koje će vas voditi od Strasbourga do Annecyja, preko Münchena, Beča, Budimpešte, Transfăgărasana, Atene, Dubrovnika, Zadra, Venecije ili Rima.

   

  Više o događanjima u Zadru pronađite na linku.