Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • podijelite na društvenim mrežama

  LEAP SUMMIT: Intervju s Andrejem Hanzirom!

   

  LEAP Summit, jedan od projekata Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije – HUKI  te najveća konferencija za mlade takve vrste, održati će se 12. i 13. svibnja u Branimir Mingle Mall-u u Zagrebu.

  Već dugi niz godina okupljaju mlade koje educiraju o multidisciplinarnim temama poput poduzetništva, STEM-a, start-upova, inovacija i mnogih drugih, a projekt će nam ukratko predstaviti Andrej Hanzir, jedan od članova Izvršnog odbora HUKI-a te voditelj odjela inovacija i projekata.

  1. Što je potaknulo prvu ideju o stvaranju projekta LEAP Summit? Zašto baš mladi i poduzetništvo?

   Glavna misao vodilja u stvaranju LEAP Summita je bila stvoriti projekt na kojemu će se mladi moći upoznati s najnovijim trendovima u različitim industrijama te se povezati i razmijeniti ideje kako bi mogli pozitivno utjecati na svoje lokalne zajednice. Vjerujemo da svi mladi nose stvaralački i poduzetnički potencijal u sebi i želimo im omogućiti da ostvare svoj puni potencijal. Na LEAP Summitu je također veliki naglasak na multidisciplinarnost odnosno usvajanje različitih znanja i vještina te na networking. Budući da je konferencija međunarodnog karaktera uvijek je zanimljivo vidjeti što mladi rade u drugim zemljama te što možemo naučiti jedni od drugih.

  2. Koji je bio najveći izazov s kojim ste se susreli na početcima?

   Kao i kod većine projekata, u početku je bio glavni izazov pronaći sponzore i partnere koji će podržati projekt. Cilj nam je bio da LEAP bude besplatan za sve mlade kako ne bi postojala financijska prepreka sudjelovanju. Uključivanjem Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj koje je generalni partner projekta to smo uspjeli napraviti te su već više od 5 godina svi programi u sklopu LEAP-a besplatni.

  3. Koja je misija i vizija Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije kada je u pitanju LEAP Summit?

   LEAP Summit je kroz godine prerastao u cjelogodišnji program za mlade. Od dvodnevne konferencije LEAP Summit, nastao je program LEAP koji sada uključuje niz aktivnosti poput LEAP Meetupa i LEAP Afterwork druženja koja okupljaju mlade i stručnjake vezane uz različite industrije, LEAP Women konferencije koja je usmjerena na žene u poduzetništvu i STEM-u, programa LEAP društveno poduzetništvo za mlade te online e-learning platforme LEAP Academy. Cilj nam je da LEAP postane jedan od vodećih programa za neformalnu edukaciju za mlade u Europskoj uniji, a LEAP Summit centralno mjesto u Europskoj uniji za dodatnu edukaciju i inspiraciju za brojne mlade iz niza zemalja.

  4. LEAP Summit 2022. biti će sedmo izdanje projekta. Po čemu je bolji i drugačiji od prethodnih?

   Na LEAP Summitu nas ove godine čeka preko 60 predavača te tri paralelne pozornice: LEAP Stage usmjeren na multidisciplinarne teme, Ideas&Tech Stage by EEN koji je usmjeren na poduzetništvo, tehnologiju i nove ideje te Green Stage usmjeren na održivi razvoj, ekologiju i zelenu energiju. Uz brojna predavanja i panel rasprave bit će održan i bogati neformalni networking program. Velika dodana vrijednost LEAP Summita je i LEAP Academy e-learning platforma koju smo pokrenuli 2021. godine. LEAP Academy je platforma na kojoj će se nalaziti besplatni tečaji za mlade, snimke predavanja s LEAP Summita, online natjecanja te online program mentoriranja. Trenutno su tri tečaja online, a do kraja 2022. godine planiramo imati deset tečaja online. Upravo je LEAP Academy velika novost, jer sada svi polaznici LEAP programa mogu učiti brojne zanimljive stvari online tijekom cijele godine, neovisno od kuda dolaze, a onda se upoznati i uživo na LEAP Summitu ili na nekoj drugoj LEAP konferenciji.

  5. Za kraj, što biste poručili mladima danas?

   Važno je učiti – o sebi, poslovanju, pozicioniranju na tržištu, vještinama vodstva te tehnologijama, ali pri tome znati kako se odnositi prema osjećajima o uspjehu i neuspjehu koji je zapravo samo – krivulja učenja.

   

  20190330-165200-julienduvalphoto
  _MES_3038 (1)
  l20198
  l20196
  _MES_3193
  l20191

   

  Sve detalje o događaju, kao i informacije o najavljenim predavačima, pratite na stranicama LEAP Summita.