Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • podijelite na društvenim mrežama

  Konferencija o budućnosti Europe

  U sklopu Konferencije o budućnosti Europe Središnji državni ured za demografiju i mlade organizira međunarodnu konferenciju o utjecaju pandemije bolesti COVID-19 na demografsku sliku i mlade u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji.

  Konferencija „Demografski izazovi Republike Hrvatske i Europske unije nakon epidemije bolesti COVID-19” jedinstvena je prilika da na razini Europske unije o posljedicama COVID-19 epidemije na demografsku sliku i mlade raspravljaju predstavnici akademske i znanstvene zajednice, vlasti te civilnog društva. Razmjena iskustava, dosadašnjih istraživanja i analiza politika u kontekstu COVID-19 pandemije doprinijet će kreiranju novih demografskih politika i doprinijeti demografskoj revitalizaciji svake zemlje koja se bori s pandemijom.

  Središnji državni ured za demografiju i mlade u suradnji s Institutom za društvena istraživanja u Zagrebu provodio je istraživanje s ciljem prikupljanja mišljenja mladih o utjecaju epidemije bolesti COVID-19 na kvalitetu života, budućnosti Europske unije te podršci prema starijim građanima.

  Upitnik je bio namijenjen mladima od 15 do navršenih 30 godina, a Središnji državni ured za demografiju i mlade pitao je mlade informiraju li se o temama vezanima za pandemiju COVID-19, kako su se osjećali tijekom proteklih tjedana, u kojem stupnju su prihvaćali mjere koje je propisao Nacionalni stožer, kakav stav imaju prema EU, što misle što može doprinijeti boljem i kvalitetnijem razvoju EU te u kojoj mjeri bi bili spremni odreći se dijela svojih prihoda kako bi Vlada izravno pomogla starijim sugrađanima kad bi znali da će sredstva sigurno biti potrošena za tu namjenu.

  Ovo su samo neka od pitanja iz navedenog upitnika, a čiji će zaključci biti prezentirani na konferenciji  „Demografski izazovi Republike Hrvatske i Europske unije nakon COVID-19 pandemije” 7. listopada 2021. godine.

  Konferencija će se održati uživo i online te će biti dostupna svima. Više o Konferenciji i sudjelovanju na njoj možete pročitati na POVEZNICI

  Uredništvo portala Mladihr.hr