Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • podijelite na društvenim mrežama

  Kava sa Savjetom mladih:

  Kako riješiti problem stanovanja mladih u Splitu?

  Šesta Kava sa Savjetom mladih održat će se u četvrtak, 28. travnja, u 18 sati, u Klubu Zona. Članovi savjetodavnog tijela Gradskog vijeća sa zainteresiranima će razmijeniti stavove i informacije o problemu stanovanja mladih u Splitu, a ugostit će i relevantne sugovornike koji će ponuditi potencijalna rješenja problema.

  – Sudjelovanje je potvrdio arhitekt Jere Kuzmanić, član radne skupine za izradu Gradskog programa za mlade Grada Splita koji se stanovanjem bavi kroz istraživački rad na nizu znanstvenih, stručnih i aktivističkih projekata i studija. Relevantna sugovornica bit će i Alma Atončić, mlada zagrebačka arhitektica, dugogodišnja članica europske mreže studenata arhitekture EASA s iskustvom sudjelovanja u brojnim međunarodnim radionicama. Moderatorica razgovora bit će arhitektica Tea Truta, članica Savjeta mladih Grada Splita – kazao je Goran Biličić iz Info zone, napominjući da se razgovoru mogu pridružiti svi zainteresirani za temu stanovanja mladih.

  Kroz diskusiju će se pokušati razjasniti uloga Grada Splita u problematici stanovanja mladih, govorit će se i o stambenim alternativama i modelima koji su u drugim europskim zemljama sve prisutniji, a u Hrvatskoj još uvijek nedovoljno prepoznati. Otvorit će se i pitanja turistifikacije, platformi za iznajmljivanje, regulacije ugovora o najmu te povijesno velikog rasta cijena stambenog prostora.

  Kave sa Savjetom mladih održavaju se četvrtim četvrtkom u mjesecu te svaki mjesec članovi Savjeta mladih Grada Splita pripreme novu temu, pozovu relevantne sugovornike te svim zainteresiranima daju priliku za razmjenu informacija i stavova. Aktivnost se realizira u sklopu projekta “ZaLet Savjeta mladih” kojeg u partnerstvu provode Info zona i Grad Split, a financira se kroz program Erasmus+.

  kava_stanovanje_foto_04
  kava_stanovanje_foto_01
  kava_stanovanje_foto_02
  kava_stanovanje_foto_03