Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • podijelite na društvenim mrežama

  Iskoristit ljeto na najbolji mogući način

   

  Izvor: Pixabay

  Ljeti studenti uživaju u zasluženom odmoru te je to odlična prilika za stjecanje novih znanja i iskustava, za rad na osobnom i profesionalnom razvoju i za sve aktivnosti koje nisu mogli obavljati tijekom akademske godine. U nastavku vam donosimo nekoliko stvari kojima se možete baviti tijekom ljeta i iskoristiti slobodno vrijeme na najbolji mogući način. 

   

  Putujte

  Pixabay

  Tijekom akademske godine vrlo je teško isplanirati putovanje, stoga je upravo ljeto savršeno razdoblje za upoznavanje novih mjesta, kultura i stjecanje novih poznanstava. Nakon ispitnih rokova i završenih obveza vrijeme je da se napokon nagradite putovanjem, rezervirate smještaj, kupite kartu i krenete.

  Naučite nešto novo

  Unsplash

  Bilo da je riječ o sportskoj aktivnosti, stranom jeziku ili kuhanju, ljetni dani odlična su prilika za upoznavanje novih stvari. Postoji toliko toga što pojedinac može naučiti izvan fakulteta, samo je važno pronaći što vas zanima, postaviti ciljeve zbog kojih to radite i krenuti. Tu su i brojne Internet i mobilne aplikacije, videa, radionice, ljetne škole koje vam  omogućuju da savladate gotovo sve što ste oduvijek htjeli naučit.

  Volontirajte

  Pixabay

  Ako je manjak vremena bio razlog koji vas je sprječavao da se uključite u društveni život zajednice i pridonesete svojoj zajednici ljeto je pravo vrijeme za to. Prilike za volontiranje su brojne, ali i za putovanje uz volontiranje. Volonterski centar Zagreb nudi prilike za lokalno i međunarodno volontiranje, a preko Europske volonterske službe možete vidjeti kakve se sve prilike nude u inozemstvu i što možete naučiti sudjelovanjem na pojedinim projektima. Također, pročitajte naš članak „Zašto je dobro volontirati“ i pokreni se!

  Probajte nešto što ste oduvijek htjeli

  Pixabay

  Zasigurno imate popis stvari koje želiš napraviti i koje bi barem jednom htio probati, ali.. uvijek postoji to „ali“. Odlučite to učiniti upravo ovo ljeto! Nije važno što ćete raditi, važno je da prebrodite strah, skupite hrabrosti i steknete vrijedno životno iskustvo.

  Čitajte

  Pixabay

  Ako ste osoba koja doista voli čitati, ali pored sve ispitne literature na fakultetu jednostavno niste imali vremena pozabaviti se drugim štivom, onda je nekoliko ljetnih mjeseci prilika za nadoknaditi propušteno i čitanje knjiga koje su vam zanimljive i koje ste dugo htjeli pročitati.

  Stručna praksa

  Pixabay

  Htjeli biste naučiti nešto više u području svog zanimanja, ali fakultetske obveze to jednostavno nisu dopuštale. Još uvijek se stignete prijaviti na stručnu praksu u Hrvatskoj ili inozemstvu i tako steći vrijedno iskustvo i praktična znanja.