Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • podijelite na društvenim mrežama

  Ideje za ljetne dane: 6 edukativnih podcasta koje možete slušati bilo gdje i bilo kada

   

  Pixabay

   

  Ljeto je razdoblje za uživanje u odmoru od svih obveza, ali i stjecanje novih znanja izvan škole ili fakulteta. Zacijelo postoje mnoge teme koje vas zanimaju i o kojima biste htjeli znati više, a  podcast može biti savršen format za učenje. Ovaj format pokriva brojne teme od povijesti, sporta, popularne kulture, aktualnih zbivanja i politike, a možete ga slušati bilo kada i bilo gdje. U nastavku pronađite sedam prijedloga za podcaste koje morate poslušati.

   

  Science Versus

  U ovom znanstvenom podcast-u možete saznati sve o molekuli DNK, napadima morskih pasa ili keto prehrani i utvrditi stavove znanosti o pojedinim tvrdnjama i mitovima. Je li bademovo mlijeko bolje za planet? Je li 5G tehnološka revolucija prijetnja zdravlju? COVID – 19 uobičajena pitanja na znanstveni način. Ako su ovo neke od tema koje vas  zanimaju potražite podcast na linku i uživajte u slušanju.

   

  You missed in history class

  Čak i ako vam povijest nije omiljeno područje, ovaj podcast izvrsna je opcija za vas. Podcast donosi povijest o kojoj ne čitate u školskim udžbenicima. Umjesto popisa imena, godina i datuma slušajte fascinantne i nevjerojatne priče koje će vas natjerati na razmišljanje. Više možete pronaći na linku.

   

   

        Switched on pop

  Swiched on pop je podcast o stvaranju i značenju popularne glazbe koji su vodili muzikolog Nate Sloan i autor pjesama Charlie Harding. U razgovoru o vodećim umjetnicima, tekstopiscima i producentima, podcast raščlanjuje pop pjesme kako bi otkrio što čini hit i koje je njegovo mjesto u kulturi.  Podcast možete pronaćina linku: https://switchedonpop.com/episodes.

   

       Ted talks daily

  Pronađite nadahnjujuće govore ljudi koji su stvorili promijene u različitim poljima i slušajte ih dok šetate, uživate na plaži, vozite bicikl ili odmarate. Ted talks možete slušati na iduećm linku.

   

   

     How built this? with Guy Raz

  Zanima vas poduzetništvo? Ovaj podcast donosi razgovore s osnivačima nekih od najvećih i najuspješnijih tvrtki i pokreta na svijetu. Ne samo da ćete naučiti više o podrijetlu tvrtki i njihovih osnivača, već ćete biti i inspirirani mnogim različitim oblicima putevima do uspjeha. Podcast možete pronaći na You Tube –u.

   

       Good together

  Kroz ovaj podcast možete naučiti više o temama održivosti. Klimatske promjene, utjecaj Internet kupovine, pčele, otpad samo su neke od tema koje obrađuje ovaj podcast. Nakon slušanja osjećat ćete se informiranijima, nadahnutijima i više nego ikad prije spremnijima na promijene. Više potražite na linku.