Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • podijelite na društvenim mrežama

  Filipovi Međusvjetovi zatvaraju šesti ciklus “Mladi izlažu”

  U utorak, 14. prosinca, u 19 sati u Klubu Zona otvara se posljednja izložba u šestom ciklusu izložbi autora mlađe generacije “Mladi izlažu”. Filip Čulić, grafički dizajner i ilustrator, predstavit će se izložbom radova pod nazivom “Međusvjetovi”, koja će se moći pogledati do kraja godine.

  – Riječ je o 30 ilustracija i grafika koje su nastale između 2014. i 2021. godine pa je vidljiv autorov razvoj u stilu i crtanju. Radove izvodi u tehnici rapidografa, tuša, olovke ili markera uz kasniju digitalnu obradu. Iako je u svakom radu ostavio osobni trag, želja autora je da promatrači pronađu svoju verziju značenja i daju vlastito viđenje tema – objašnjava Tina Vukasović Đaković, kustosica izložbe.

  Filip je nakon Škole likovnih umjetnosti završio i Umjetničku akademiju u Splitu, a trenutno studira na modulu za Animirani film pri odsjeku za Animirani film i nove medije u Zagrebu. Do sada je sudjelovao na različitim natječajima i izložbama, među kojima i Popup internacionalni festival vizualnih komunikacija u Sarajevu 2019. i 2018. godine.

  Do kraja prosinca u Klubu Zona održat će se i predavanje o zaštiti okoliša i gospodarenju otpadom, još jedna Kava sa Savjetom mladih te posljednja ovogodišnja izdanja Kreativnog petka, Večeri modernih društvenih igara, Šahovskog popodneva i Književne čajanke. Za sva događanja, osim otvaranja izložbi, obavezna je rezervacija mjesta putem prijavnice na klubzona.net, gdje je dostupno i više informacija.

  Uredništvo portala Mladihr.hr