Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • podijelite na društvenim mrežama

  Europski tjedan mobilnosti: “Kombiniraj i kreći se!“

  Europski tjedan mobilnosti se, kao i svake godine, održava od 16. do 22. rujna. Ovogodišnja tema Europskog tjedna mobilnosti 2022. je ˝Bolja povezanost˝ kojom se ističe i potiče međusobno povezivanje između ljudi i mjesta u podizanju svijesti o održivoj mobilnosti, promicanju promjena ponašanja u korist aktivne mobilnosti, javnog prijevoza i drugih čistih, inteligentnih prijevoznih rješenja.

  Europski tjedan mobilnosti je kampanja Europske komisije koji se održava u gradovima diljem Europe od 2002. godine. Za prošlu godinu prijavljene su 1093 aktivnosti u 55 zemalja.

   

  Kako se možete uključiti?

  Postoje različiti načini pridruživanja tjednu:

  • Ako predstavljate mjesto ili grad, sudjelujte u glavnom tjednu kampanje od 16. do 22. rujna i putem POVEZNICE prijavite svoje aktivnosti i mjere. Aktivnosti se mogu prijavljivati do 15. rujna 2022.
  • Ako predstavljate poduzeće, građansku inicijativu, obrazovnu ustanovu ili neki drugi subjekt, tijekom cijele godine možete podnesti Mobility Action (˝Aktivnost za mobilnost˝) i podijeliti svoj uspjeh.

   

  Kako do nagrade Europskog tjedna mobilnosti?

  Nagradom Europskog tjedna mobilnosti nagrađuju se lokalne vlasti za postignuća tijekom godine koja su povezana s održivim gradskim prometom i poticanjem građana na provedbu istog.

  Je li vaš grad postigao nešto uzorno i izvanredno u održivoj urbanoj mobilnosti?

  Tada možete dobiti nagradu za svoj izvrstan rad. Za više informacije, posjetite Mobility Awards (˝Nagrade za mobilnost˝).

   


  Podaci preuzeti sa službenih stranica Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Europske godine mladih.

  Fotografije preuzete sa službenih stranica Europskog tjedna mobilnosti.