Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • podijelite na društvenim mrežama

  EU studentska iskaznica

   

  Europska komisija pokrenula je novu inicijativu u cilju digitalizacije Erasmus+ programa. Aplikacija će biti dostupna na svim jezicima Europske unije, a sadržavat će sve informacije koje su studentu potrebne za vrijeme boravka u inozemstvu. Cilj je da se inicijativa u potpunosti provede tijekom 2021. godine, a do 2025. svi bi studenti u Europi trebali moći iskoristiti prednosti europske studentske iskaznice.

  Iskaznica će bit u skladu s propisima o zaštiti osobnih podataka te će nuditi puno opcija poput prelaska s jednog učilišta na drugo, također omogućiti će veći izbor programa i studenti će s njom moći pristupiti i internetskim tečajevima i uslugama koje pružaju druga visoka učilišta. Važnost ovog pothvata je u tome što će se uvelike olakšati i skratiti svi administrativni postupci što će poboljšati mobilnost studenata i smanjiti opterećenje za visoka učilišta. To predstavlja manje stresa i puno veću fleksibilnost za obje strane.

  Benefiti za studente jest upis putem interneta i automatsko priznavanje ECTS bodova te jednostavan pristup nastavnom materijalu. Uz to svi sadržaji i informacije o knjižnicama, smještaju i prijevozu sveučilišta domaćina bit će objedinjeni na jednom mjestu i dostupni apsolutno uvijek. Važno je i spomenuti kako će studenti s iskaznicom moći ostvariti popuste za kulturne aktivnosti diljem EU.

  Više od 4000 sveučilišta uključeno je u projekt Erasmus bez papira, koji im omogućuje sigurnu razmjenu podataka i lakše sklapanje ugovora o učenju. Europska komisija objavila je da će sve visokoobrazovne institucije, koje sudjeluju u Erasmus+ programu, postepeno morati uvoditi mrežu Erasmus bez papira.

  Ovom inicijativom potiče se razvoj digitalnih vještina te digitalizacija europskih obrazovnih sustava.

  Podaci preuzeti s Europska komisija 

  Podaci preuzeti s The European student card

   

  2020_03_-quelques-visuels-de-cartes-existantes-2.012
  2020_03_-quelques-visuels-de-cartes-existantes-2.015
  leo-carte
  jijijiji