Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • podijelite na društvenim mrežama

  Dan karijera Sveučilišta u Zagrebu

  14. listopada 2021. godine održan je Dan karijera Sveučilišta u Zagrebu u prostorijama Studentskog centra. Spomenuti događaj organizirali su udruga BEST Zagreb, Ured za razvoj karijera Sveučilišta u Zagrebu i Stablo znanja Studentskoga centra. Razni poslodavci došli su se predstaviti i mlade informirati o praktičnim znanjima koje traže. Neke od firmi koje su sudjelovale u manifestaciji su Bonsai.tech, dSpace, SHAPE 404, ZICER, INTEC, Vertiv, 2e Sytems, Visage Technologies i Uprise.

  Na štandovima poslodavaca studenti su mogli pitati sve što ih je zanimalo o razvijanju poslovnih ideja i realizacije istih, do toga kako razviti karijeru te kakve kandidate moderne firme današnjice najviše žele.

  Studentima su se obratili uspješni poduzetnici poput Saše Cvetojevića, direktora tvrtke Insako, David Rey Hudeček koji je direktor tvrtke Ding jobs, a sistem-inženjer Ivan Brlas  studentima je prepričao svoja iskustva u zapošljavanju i radu u tvrtki Rimac automobili.

  Glavna poruka rektora Sveučilišta u Zagrebu Damira Borasa bila je da se danas posao mora tražiti tijekom školovanja, odnosno da traženje posla i odluka o tome što će student raditi u životu se donosi na drugoj ili trećoj godini studija. Sličnu misao izrekao je i Saša Cvetojević koji je naglasio da je vrlo važno tokom studiranja pokazati inicijativu i javljati se za poslove kako bi si studenti stvorili prilike i otvorili put u poslovni svijet po završetku studija.

  Studentima je ponajviše pažnju privukla mogućnost obavljanja brzih razgovora za posao u trajanju od samo pet minuta, a poslodavcima je to dalo bolji pregled profila kandidata na tržištu rada. U tih pet minuta poslodavac je postavljao niz pitanja relevantnih pri zaposlenju novog radnika, no i studenti odnosno prijavljeni kandidati su imali priliku pitati poslodavce sve što njih zanima.

  Dan karijera izvrsna je prilika za oboje- studente i poslodavce kako bi se zbližili i bolje upoznali. Ovakav događaj koristan je za sve sadašnje i buduće studente koje pozivamo da se pridruže manifestaciji narednih godina.

  Prisustvovao/la si manifestaciji ove godine? Podijeli s nama svoje slike i ispričaj nam kako ti je prošao razgovor za posao na „ Zapali iskru“.

  Podaci preuzeti s Universitas portal

   

  Uredništvo portala Mladihr.hr

  dan karijera 2
  dan karijera 3
  dan karijera