Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • podijelite na društvenim mrežama

  Članica novinarske grupe iz Topuskog razgovarala je s državnom tajnicom za demografiju i mlade Željkom Josić

  Patricija: Poštovana gospođo Josić, ja sam Patricija Krnic. Učenica sam drugoga razreda turističko-hotelijerskog komercijalista i ujedno sam članica naše novinarske grupe. Želim Vam poželjeti dobrodošlicu u našu srednju školu Topusko. Kao prvo pitanje željela bih Vas pitat možete li nam se predstaviti?

  Željka J.: Pa evo Patricija meni je drago da si ti ovdje i da vaša škola ima novinarsku grupu, što je jako lijepo. Koliko ima novinara u vašoj skupini da te prvo upitam?

  Patricija: Za sada smo nas dvije, a profesor Dino Bogović predvodi našu novinarsku grupu.

  Željka J.: Dobro dobro, ovo je odličan početak. Ja sam Željka Josić, trenutno sam državna tajnica u središnjem državnom uredu za demografiju i mlade. Inače sam iz ove županije, Siščanka sam. Prije nekoliko godina i moje radno mjesto je bilo u Topuskom, jedan kratak period u lječilištu i jedan dio u hitnoj u ispostavi Topusko.

  Patricija: Što Vas je potaknulo da postanete državna tajnica za demografiju i mlade?

  Željka J.: Ja mogu ovo vrlo jednostavno reći, evo kako sam ja ginekolog cijelo vrijeme sam radila sa mladima, mladim ženama. Kod nas se uvijek događaju lijepe stvari, rađaju se dječica, veselje, radost osmjeh i meni se je u tom trenutku to doista činilo kao jedna vrlo izrazito odgovorna funkcija, ali i mjesto na kojemu ja mogu nešto napraviti i dati.

  Patricija: Zašto ste odlučili posjetiti našu srednju školu Topusko?

  Željka J.: Vaš načelnik nas je pozvao, a obično kada dođemo u općinu ne dođemo nikako samo načelniku, nego nas zanima što se događa u općini i što je to zgodno. Kako Topusko ima tu nekakvu tradiciju turizma kontinentalnog i rehabilitacije, onda nas zanimalo što radi srednja škola, što osnovna, a i nešto smo malo uložili i u vaš vrtić pa smo tako odlučili i male i one malo starije obuhvatiti u tom našem posjetu.

  Patricija: Dolaskom u našu školu, jesu li vam se možda probudile kakve uspomene iz Vaših školskih dana?

  Željka J.: Mogu samo reći da je to tako lijepo. Kad si u srednjoj školi onda nemaš puno obaveza, iako ti se čini da ih imaš previše. Moji roditelji su rekli meni da je moje jedino da učim i da donesem dobru ocjenu kući, a meni je to izgledalo kao da je to najgora stvar na svijetu i da imam toliko puno obaveza da jednostavno ne znam što ću radit. Srednja škola je ustvari najljepši period odrastanja. Svoju srednju školu sam završila u Sisku, gimnazija Sisak i mogu reći da i profesori i ljudi s kojima sam išla u školu su još uvijek tu u Hrvatskoj i imaju svoje poslove i uvijek mi ih je drago vidjet. Tome valjda i služe ona godišnja okupljanja.

  Patricija: Naše posljednje pitanje je želite li možda što poručiti našim srednjoškolcima naše srednje škole i samim čitateljima našeg školskog lista?

  Željka J.: S obzirom da ste škola koja je usmjerena više prema i najvećim dijelom prema turizmu i ugostiteljstvu. Meni je drago da ste se održali i da dalje imate interese za ta zanimanja, jer to ipak još uvijek u Hrvatskoj je glavna gospodarska grana i nastavite radit ovako fine specijalitete koje ste nam danas ponudili. Mi smo se oduševili stvarno kako tako u kratkom periodu možete toliko napravit finih stvari i ponuditi. Ovo je samo jedan dobar pokazatelj da i škole u ovim malim općinama mogu puno dati. Ja sam sigurna da će baš Topusko i srednja škola Topusko ponuditi našem turizmu ono najbolje što možemo i naravno budite i dalje tako dobri.

  Patricija: Hvala vam puno! Bilo mi je zadovoljstvo gospođo Željka i želim Vam ugodan ostatak boravka u Topuskom.

  Željka J.: Hvala i ja vama želim puno uspjeha!

   

  Patricija Krnic, 2.H