Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • podijelite na društvenim mrežama

  Budimo aktivni u školi!

  Zbog novog školskog izazova Europske komisije i skupa alata UNESCO-a u središte pozornosti stavljen je tjelesni odgoj i zdrav način života.

  Zato se i vi pridružite „Good Energy 4 Schools“ izazovu! Europska komisija poziva vas da podijelite svoje ideje i mjere kako biste u okviru inicijative HealthyLifestyle4All uključili „Good Energy 4 Schools“. To možete učiniti tako da jednostavno ispunite obećanje svoje organizacije za potporu toj inicijativi, koje će se zatim dodati na stranicu s popisom preuzetih obveza. Je li vaša organizacija, na primjer, možda našla novi način da se djeca više kreću i sjede manje? Ili je vaša organizacija možda naučila trigonometriju ritmom?

  Obrazovna zajednica već je pokazala svoj nevjerojatan rad u promicanju aktivnog i zdravog načina života. Nadahnite se projektom Walk Around the Earth, dobitnikom iz Zagreba  nagrade  #BeActive Education Awards ili Sport am Gartenzaun iz Münchena.

  HealthyLifestyle4All je dvogodišnja inicijativa koja ima za cilj povezati sport i aktivan način života sa zdravljem, hranom i raznim drugim politikama.

   

  Istražite i novi paket alata UNESCO-a!

  UNESCO je nedavno objavio tri publikacije o kvalitetnom fizičkom obrazovanju  koje predstavljaju aktivno, uključivo, uzajamno vođeno učenje. Među njima možete pronaći alat QPE Policy Advocacy Toolt for Youth, razvijen u suradnji s 21 mladim vođom iz 18 zemalja koji pomaže mladima da se zalažu i učinkovito doprinose razvoju politike QPE-a. Sadržaj uključuje primjere studije slučaja, praktične kontrolne popise za usmjeravanje djelovanja, ključne definicije i savjete.

  Paket UNESCO-a također uključuje Sažetak politike QPE -a i QPE Analizu procesa, sadržaja i utjecaja. Svaka publikacija objedinjuje uvide iz UNESCO-ova globalnog istraživanja, nalaza nacionalne provedbe i svjedočanstava dionika.

  QPE pomaže u rješavanju kriza koje je COVID-19 pogoršao, a to su tjelesna neaktivnost, problemi s mentalnim zdravljem i nejednakosti, zbog čega je ona ključna sastavnica UNESCO-ove nove sportske inicijative Fit for Life.

  Proširite informacije među svojim mrežama organizacija i postanite aktivni!

   

  Podaci preuzeti sa službene stranice Europske godine mladih

  Fotografija preuzeta sa službene stranice Europske godine mladih.