Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • Brini o sebi – Budi dobro – proŽIVI COVID

  podijelite na društvenim mrežama

  Brošura BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID

   

  „Brini o sebi – budi dobro – proŽIVI COVID“ projekt je koji provode Središnji državni ured za demografiju i mlade i Hrvatska psihološka komora, a čiji je cilj pomoći u održavanju mentalnog zdravlja mladih kroz stručnu pomoć i razgovore o problemima i osjećajima s kojima se mladi susreću u trenutačnoj situaciji.

   

   

  Vrijeme u kojem dominiraju epidemiološke mjere uzrokovane pandemijom bolesti COVID – 19, a k tome i potresi izvanredne su situacije koje znatno utječu na život i mentalno zdravlje svih građana, a pogotovo mladih.

  Svakodnevna rutina i uobičajeni način života značajno su se promijenili. Vrijeme kada se odlaska u školu, nastave u školskim klupama, druženja s prijateljima, koncerta ili putovanja samo rado sjećamo predstavlja vrlo stresno razdoblje s puno frustracija što vodi u različita emocionalna raspoloženja. Mladi, posebice studenti, bili su prisiljeni vratiti se kući iz mjesta studiranja i provoditi puno više vremena s obitelji što u nekim situacijama može dovesti do narušenih obiteljskih odnosa.

  Stoga je cilj projekta „Brini o sebi – budi dobro – proŽIVI COVID“ pomoći u održavanju mentalnog zdravlja mladih kroz stručnu pomoć i razgovore o problemima i osjećajima s kojima se mladi susreću. U sklopu projekta rade se telefonska savjetovališta u svim županijama, a projekt je podržao i Telemach Hrvatska, osiguranjem pametnih talefona i besplatnog glasovnog i podatkovnog prometa za provođenje psihološke pomoći čime je potvrdio svoju ulogu jedne od vodećih telekomunikacijskih kompanija u Hrvatskoj. Mladi u Hrvatskoj mogu se javiti i razgovarati sa stručnim osobama, pozivom, SMS – om ili porukom putem WhatsAppa.

  Briga o sebi, o svom mentalnom zdravlju i vlastitoj dobrobiti, pomoći će ti da se osjećaš bolje. Postoje različite strategije brige o sebi koje nude različita savjetovališta, ustanove za brigu o djeci i mladima.  Pokušaj pronaći i isprobati ono što bi na tebe najbolje djelovalo. Naglasci su navedeni u Brošuri Brini o sebi-budi dobro- proŽIVI COVID koja je dostupna u nastavku.

  Brošura Brini o sebi – budi dobro – proŽIVI COVID