Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • podijelite na društvenim mrežama

  Prijavi se na besplatnu “STEM školu za mlade” od 11. do 14. travnja 2023. u Šibeniku!

   

  ODRAZ, Radiona, Tehničko veleučilište u Zagrebu i Veleučilište u Šibeniku pozivaju mlade osobe od 18 do 29 godina – studente/ice studijskih programa u STEM područjima visokih učilišta i predstavnike/ce OCD-a mladih i za mlade u Hrvatskoj da iskoriste jedinstvenu priliku i prijave se na besplatnu “STEM školu za mlade” koja će se održati od 11. do 14. travnja 2023. u prostoru Kampusa na šibenskoj Tvrđavi sv. Ivana. Program škole uključuje predavanja i praktičnu nastavu o temama kao što su STEM/STEAM, programiranje, robotika, upravljanje dronom, makerspace, design thinking, klimatske promjene i sl. Škola je dio aktivnosti projekta “STEM za održivu budućnost”. Rok za prijavu: 31. ožujka 2023.

  Cilj STEM škole

  Pružiti mladima (studentima) mogućnost izvaninstitucionalne edukacije i sudjelovanja u interaktivnim radionicama uz pomoć i vodstvo mentora. Mladima će se približiti teme sa svrhom stjecanja novih znanja i praktičnog rada u području robotike, novih tehnologija, programiranja, upravljanja dronovima i klaibriranja dronova na računalu, design thinkinga i sl. Najveća korist za mlade očituje se u mogućnosti praktičnog rada u manjim grupama tijekom radionica.

  Tko se može prijaviti?

  STEM škola je namijenjena mladima od 18 do 29 godina – studentima studijskih programa u STEM područjima visokih učilišta te predstavnicima organizacija civilnog društva mladih i za mlade s područja cijele Republike Hrvatske.

  Prijava mora sadržiti:
  • popunjen online obrazac prijave: https://forms.gle/92uZUtCL8DnrfuoE7
  • motivacijsko pismo u kojem prijavitelj obrazlaže zašto je dobar kandidat/kinja za sudjelovanje u školi (u sklopu online prijave).

  Prijavi se do 31. ožujka 2023. i pridruži nam se!

  S obzirom na ograničen broj mjesta (20 sudionika), pri odabiru polaznika škole organizator će voditi računa da okupi sudionike iz različitih studijskih programa i STEM područja, pri čemu će posebno uzeti u obzir dobro napisano motivacijsko pismo (pitanje u online obrascu). Nakon isteka roka za prijavu, svi prijavljeni će putem elektroničke pošte biti obaviješteni o statusu svoje prijave.

   

  Opis aktivnosti

  Četverodnevna radionica interaktivnog tipa uz podršku mentora iz ODRAZ-a, Udruge za razvoj “uradi sam” kulture Radiona, Veleučilišta u Šibeniku i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

  Troškovi edukacije

  Sve troškove (prijevoza, smještaja i prehrane) pokriva organizator.

  Napomena: refundirat će se samo troškovi karte javnog prijevoza (ne uključuje naknadu troškova dolaska osobnim vozilom).

  Dan otvorenih vrata

  Posljednji dan škole održat će se Dan otvorenih vrata u sklopu kojeg će biti organizirano predstavljanje Teslinog transformatora i studentskih radova te radionice namijenjene za širu populaciju (demonstracija korištenja drona s termalnom i vidljivom kamerom, primjena robotike i robotskih programa, radionica s arduino mikrokontrolerima).

  Smještaj

  Kampus šibenske Tvrđave sv. Ivana (Put Tanaje 29, 22000 Šibenik) je smješten unutar najviše i površinom najveće šibenske kopnene utvrde. Nedavno je otvoren nakon kompleksne obnove.
  Ima 14 spavaonica, tri suvremeno opremljene učionice, prezentacijski prostor te zajedničke prostorije za druženje i odmor. Predviđen je za razvoj edukacijskog turizma i namijenjen isključivo organiziranim grupama studenata, učenika, mladih stručnjaka i umjetnika koji u Šibenik dolaze u okviru studijskih posjeta, terenske nastave i razmjene.

   

  Nacrt programa škole dostupan je OVDJE.

  Pojekt STEM za održivu budućnost je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost ODRAZ-a.


  Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ovaj projekt je sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost ODRAZ-a.