Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • podijelite na društvenim mrežama

  Advent u Zagrebu

  Grad Zagreb u adventsko vrijeme tradicionalno nudi svojim građanima bogat kulturni program na lokacijama po cijelom gradu. Svake godine posjetitelji mogu uživati u božićnim koncertima, tradicionalnim adventskim jelima i u prekrasnoj atmosferi postignutoj brojnim ukrasima.

  Na glavnom zagrebačkom trgu ove godine očekuju vas brojni koncerti i program koji je namijenjen svim uzrastima. Program uključuje izvedbe dječjih zborova, bendova, kao i kulturno-umjetničkih društava koja promiču hrvatsku  tradicijsku glazbenu baštinu i održavat će se od 18.00 sati, a subotom i nedjeljom i u prije podnevnim satima

  Program je zamišljen u tri tematske cjeline. U prvom tjednu održavanja manifestacije od 2. do 6. prosinca nastupiti će folklorni ansambli, u drugom tjednu od 9. do 12. prosinca vokalni sastavi i zborovi dok će u zadnjem tjednu koji počinje 15.12. i traje do 24.12. nastupiti bendovi.  Za sam kraj, na Badnjak nas očekuje i prigodan božićni koncert zborova.

  Ovakve događaje zasigurno vrijedi posjetiti i prikladno se pripremiti i uživati u nadolazećem veselom razdoblju.

  Pozivamo vas, također, da se ove subote, 27. studenog pridružite u paljenju prve adventske svijeće na Trgu Bana Josipa Jelačića.

   

  Podaci preuzeti s Grad Zagreb