Budite odgovorni logo
 • Zapali iskru
 • Brojna događanja u Zoni: Ovaj tjedan svaki dan nudi novi razlog za dolazak na Šperun

  podijelite na društvenim mrežama

  Brojna događanja u Zoni: Ovaj tjedan svaki dan nudi novi razlog za dolazak na Šperun

  Niz događanja u Zoni koji će započeti Biciklopopravljaonicom u ponedjeljak, 6. studenog, prekinut će se tek 14. studenog, otvaranjem nove izložbe u ciklusu Mladi izlažu. Između će se redom održavati Sajam razmjene, radionica mindful lončarstva, Anime zona, radionica tipografije, Šahovsko popodne, Večer društvenih igara i radionica o depresiji u sklopu Male škola mentalnog zdravlja.

  – Svake subote od 18 sati održava se Šahovsko popodne, a od 20 sati do ponoći Večer društvenih igara. Sajam vintage odjeće i rukotvorina Pazarium održava se prvom nedjeljom u mjesecu, ali zbog najave lošeg vremena preskačemo termin u studenom. Novo izdanje sajma održat će se 3. prosinca, pravovremeno za predblagdansku kupnju – podsjećaju iz Info zone.

  Prvim ponedjeljkom u mjesecu od 17 sati održava se Biciklopopravljaonica, jedinstvena prilika za učenje i besplatan popravak bicikla. Sajam razmjene u utorak, 7. studenog, od 18 sati nudi razmjenu do pet dobro očuvanih korištenih predmeta. Prvo od dva mjesečna druženja ljubitelja anime umjetnosti, Anime zona, održat će se u četvrtak, 9. studenog, u 18 sati. Od petka do nedjelje, od 10. do 12. studenog, od 10 do 16 sati, Zona će ugostiti besplatnu radionicu tipografije koja se održava u sklopu festivala vizualne kulture KOMBO. Rezervacija mjesta na radionici moguća je putem prijavnice dostupne na klubzona.net/rezervacija.

  – U srijedu, 8. studenog, u 17 sati u Zoni će se održati prva radionica mindful lončarstva. Osim kreativnog rada s glinom, ova jedinstvena radionica uključuje i psihoterapijski trening. Sudionici će imati priliku izraditi konkretan uporabni predmet, ali i opustiti se te dobiti mogućnost bolje razumjeti svoje emocije i osjećaje. Cijena radionice je 40 eura, a rezervacija mjesta moguća je putem prijavnice dostupne na klubzona.net/rezervacija – najavljuju iz Info zone.

  Na novoj besplatnoj radionici u ciklusu Mala škola mentalnog zdravlja u ponedjeljak, 13. studenog, u 18 sati govorit će se o depresiji. Kako prepoznati depresiju i kako se s njom nositi objasnit će psihologinja Neda Pleić. Sudjelovanje je besplatno i namijenjeno mladima, ali je potrebna rezervacija mjesta putem prijavnice dostupne na klubzona.net/rezervacija.

  Do kraja studenog u Zoni će se otvoriti izložba Tekstil kolektiva, održati Radionica o podstanarskim pravima, te seminar o zaštiti okoliša i održivom razvoju zajednice. Pred kraj mjeseca održat će se i nova Kava sa Savjetom mladih, edukacija Šah za početnike te ŠIZIKA – radionica šivanja, zakrpa i kreativnih aktivnosti.

  Više informacija o najavljenim događanjima i rezervacijama mjesta za pojedina događanja dostupno je na klubzona.net.